Nyt partnerskab - Michelin vil industrialisere ny teknologi til genbrug af plastaffald

2020-11-14

I et nyt samarbejde går Michelin og canadiske Pyrowave sammen for at få sat en ny, innovativ teknologi til genanvendelse af plastaffald i industriel produktion. Med den nye teknologi vil langt flere bæredygtige materialer kunne indgå i Michelins dæk og i mange andre produkter.

Michelin og Pyrowave, der er en pionervirksomheden inden for genanvendelse af plast, går nu sammen om at industrialisere en ny teknologi til genanvendelse af plastaffald via mikrobølger, som det canadiske firma har udviklet.

Samarbejdet sigter mod at etablere en ny, bæredygtig tilgang til plastgenanvende. Herunder i ny-design af emballage og i produktion af nye varer i f.eks. bil-, elektronik- eller selvsagt dækindustrien. Sammen vil de to virksomheder i de kommende måneder accelerere udviklingen af Pyrowaves teknologi med henblik på hurtig certificering og kommerciel international udrulning.

Allerede i 2023 forventer Michelin at kunne demonstrere teknologien i industriel skala. Partnerskabet omfatter investeringer for over 150 mio. kroner.

- Dette samarbejde er et godt eksempel på Michelins bæredygtighedsstrategi. Vores mål er i stigende grad at producere dæk, som er lavet af bæredygtige materialer. Samtidig ønsker vi at gøre teknologi tilgængelig for nye, innovative former for genanvendelse. Vi ser et stort potentiale i Pyrowave-teknologien og deler deres vision om at skabe en mere bæredygtig fremtid via innovation,” siger Sonia Artinian-Fredou, direktør for Service & Solution og High Tech Materials i Michelin.

Pyrowaves teknologi omdanner plastaffald til nyt råmateriale af høj kvalitet ved hjælp af strøm - den energiform, som i dag kan have det mindste klimaaftryk. Pyrowaves teknologi giver et højere udbytte af nye råmaterialer fra plastaffald. Rent teknisk udvinder teknologien styrenplast til genanvendelse fra f.eks. emballage og husholdningsapparater. Styrenen er et vigtigt såkaldt monomer - et naturligt eller syntetisk molekyle, som danner de polymerstrukturer, der anvendes i produktion af polystyren og i syntetisk gummi til bl.a. dæk og andre forbrugsvarer.

Læs mere om Pyrowave på www.pyrowave.com/en/

Pressekontakt Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Michelin er en af verdens førende dækproducenter og har et mål om at forbedre kundernes mobilitet ved at producere og distribuere de mest bæredygtige dæk, serviceydelser og løsninger. Michelin tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre. Endelig udvikler Michelin højteknologiske materialer, som i dag anvendes i mobilitetsindustrien. Michelin Gruppen har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 170 lande, har 127.000 medarbejdere i verden og 69 produktionsanlæg. I alt producerede Michelin i 2019 200 millioner dæk (www.michelin.com).

Bil Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dæk
8428773ea58a2bb8 800x800ar
b612a87233ee08fe 800x800ar
99071a9e706cc27d 800x800ar
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.