prototypewheels04 bkgd

MICHELIN UPTIS

 EN PUNKTERINGSSIKKER PROTOTYPE

MICHELIN UPTIS (Unique Puncture-Proof Tyre System)(1), der fjerner risikoen for punkteringer og hurtige lufttab samt reducerer miljøpåvirkningen, blev afsløret for første gang i 2019 på det årlige Movin’On Summit, en konference der sætter fokus på bæredygtig mobilitet.

Den repræsenterer en ny generation af luftløse løsninger og er et eksempel på Michelins ekspertise inden for højteknologiske materialer.

New generation of airless tire | Michelin

ET AFGØRENDE SKRIDT MOD MERE BÆREDYGTIG MOBILITET

MICHELIN UPTIS-prototypen er en samlet luftfri løsning (dæk og hjul) til personvogne. Den reducerer risikoen for flade dæk og andre problemer med lufttab som følge af punkteringer eller farer på vejen. Løsningen har mange fordele::

  • Bilisterne føler sig trygge og sikre på vejen, eftersom risikoen for punkteringer og eksplosioner er fjernet.
  • Flådeejere og erhvervschauffører optimerer deres virksomheds produktivitet (ingen nedetid pga. punkteringer, næsten ingen vedligeholdelse).
  • Antallet af skrottede dæk på grund af punkteringer reduceres, hvilket betyder mindre forbrug af råmaterialer til udskiftning af dæk og en reduktion af affaldsmængden.


Prototypen MICHELIN UPTIS repræsenterer en stort skridt fremad mod MICHELIN’s VISION koncept, som omfatter fire innovationsområder: den er luftløs, opkoblet, 3D-printet og 100 % bæredygtig (genanvendeligt og biobaseret).

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

MICHELIN UPTIS, MINDRE MILJØPÅVIRKING

MICHELIN UPTIS er den første af en ny generation af luftløse løsninger understøttet af :

1

INNOVATION OG TEKNOLOGI

På  grund af Michelins ekspertise inden for højteknologiske materialer er MICHELIN UPTIS en betydningsfuld udvikling af den eksisterende teknologi for luftløs mobilitet. MICHELIN UPTIS fjerner behovet for at kontrollere lufttryk og reducerer behovet for anden rutinemæssig vedligeholdelse, hvilket gør det ideelt til selvkørende køretøjer og personvognsflåder.

2

VÆRDSAT PARTNERSKAB

General Motors, en stor global OEM og værdsat partner for Michelin, har indgået en forskningsaftale som medudviklende partner med det banebrydende mål at gøre MICHELIN UPTIS til en etableret realitet på personvogne allerede midt i dette årti. Desuden er MICHELIN UPTIS valgt af DHL til montering på næsten 50 leveringskøretøjer i Singapore inden udgangen af 2023.

3

BÆREDYGTIGE DESIGN

MICHELIN UPTIS’ revolutionerende design og materialer vil give bæredygtige fordele, såsom en reduktion af det antal dæk, der er dømt til skrotning, og en reduktion af den samlede mængde råmaterialer og energi, der bruges til dækproduktion.

VIDSTE DU?

Hvert år kasseres op til 20 %(2) af alle dæk som skrot på grund af punkteringer og hurtige lufttab (12 %) eller ujævn slitage forårsaget af forkert lufttryk (8 %) svarende til 200 millioner dæk eller 200 millioner tons*. Det er 200 gange Eiffeltårnets vægt. Det problem løser MICHELIN UPTIS med sit luftløse design.

HVAD ER PROTOTYPEN MICHELIN UPTIS LAVET AF ?

MICHELIN UPTIS er designet, så det kan klare personvognes vægt og hastigheder, og er især velegnet til flåder og nye former for mobilitet (C.A.S.E.: Connected, Autonomous, Shared, Electric vehicles).

Prototypen MICHELIN UPTIS er en kombination af gummi, aluminium til hjulet og en smidig, bærende opbygning lavet af glasfiberforstærket plast: et produkt at Michelins ekspertise inden for højteknologiske materialer.

MICHELIN UPTIS er perfekt til personvognes behov og har alle de præstationsegenskaber, man forbinder med et Michelindæk.

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

DHL VÆLGER MICHELIN UPTIS

Michelins luftløse innovation tager sine første skridt på markedet for de sidste kilometer inden levering.

Det vil blive monteret på næsten 50 af DHL’s leveringskøretøjer i Singapore inden udgangen af 2023.

capture

PROTOTYPEN MICHELIN UPTIS RULLEDE DE FØRSTE KILOMETER OFFENTLIGT I 2021

Mr. JWW og Gercollector, to bil-youtubere, kunne teste MICHELIN UPTIS under virkelige forhold på offentlig vej ved München Motor Show 2021.

”Glæder mig til at se den rulle ud på biler”, ”fantastisk komfort”: prototypen MICHELIN UPTIS indfriede løfterne.

Michelin UPTIS Driving Experience - IAA Munich 2021

LÆS MERE OM, HVORFOR DU SKAL VÆLGE MICHELIN :

Rækkevidden er en udfordring for elbiler

Førende inden for elektrisk mobilitet

Vi er i allerforreste linje, når det gælder elektrisk mobilitet. Vores ingeniører arbejder tæt sammen med bil-, scooter- og cykelfabrikanter for at designe dæk med præstationer, der betyder noget for ejere af elektriske køretøjer.

map search desktop

Find en Michelin Tire -forhandler i nærheden af dig på få sekunder

Søg efter
Adresse, by eller postnummer
Car
Find mig
Søg

Juridisk meddelelse

(1) UPTIS: Unique Puncture-proof Tire System, et luftløst dæk udviklet i samarbejde med Maxion, leverandøren af en specifik fælg til UPTIS-dækket

(2) Intern ”lossepladsundersøgelse” (2012-2015) baseret på en stikprøve på 135.000 dæk og ekstrapoleret på global skala (skøn indikerer, at en milliard udtjente dæk kasseres hvert år).

(3) Få mere at vide https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.